Mobile menu button
Programs image #1

Kreativno pisanje: Komedija

Programs image #2

Novinarstvo: novinarstvo i novi mediji

Programs image #3

Primijenjena muzička produkcija

Programs image #4

Informacione tehnologije

Programs image #5

Grafički dizajn i animacija

Close mobile menu
Kritičko razmišljanje Predavači Stipendije Blog Lokacije Programi akademije

Novinarstvo i novi mediji

Helem Nejse Talent Akademija poziva sve mlade novinare i one koji to žele postati da se pridruže našem uzbudljivom programu posvećenom novinarstvu u svijetu društvenih mreža. Kroz sedmodnevno putovanje u svijet novinarske prakse, istražit ćemo sve aspekte savremenog novinarstva, s posebnim naglaskom na nove medije i njihov utjecaj na našu svakodnevnicu. 

U ovom programu, polaznici će imati priliku upoznati se s teorijom i praksom novinarstva kroz niz predavanja i praktičnih zadataka koje će voditi pažljivo odabrani stručnjaci i iskusni novinari. Od ratne fotoreportaže do intervjua, istraživačkog i putopisnog novinarstva, istražit ćemo različite aspekte novinarske djelatnosti, pružajući polaznicima sveobuhvatan uvid u raznolikost poslova i izazova novinarskog svijeta. 

Poseban naglasak bit će na značajnim temama poput etike medijskog izvještavanja, borbe protiv fake-newsa i dezinformacija, te izazova s kojima se susreću uredništva relevantnih online izvora vijesti. Kroz interaktivne diskusije i analize slučajeva, polaznici će razviti kritičko razmišljanje i vještine analize, pripremajući ih za složene izazove savremenog novinarstva. 

Jedinstvena karakteristika našeg programa leži u fokusu na novim medijima i njihovoj sve većoj ulozi u novinarskom pejzažu. Istovremeno, istražit ćemo i rastući interes za dugu formu narativnog novinarstva koje ipak pronalazi sve više publike u našem ubrzanom svijetu. Kroz radionice i primjere iz prakse, polaznici će razvijati svoje vještine pisanja i istraživanja, pripremajući se za dinamično okruženje novinarskog posla. 

U praktičnom segmentu programa, mladi novinari će imati priliku posjetiti različite redakcije, gdje će se upoznati s modernim metodama provjere informacija, vježbati nastup pred kamerom i razumjeti proces rada online medijskih platformi. Na ovaj način, steći će uvid u rad profesionalnih novinara, razviti samopouzdanje i vještine potrebne za uspjeh u ovom dinamičnom polju. 

Uz to, program će biti obogaćen interakcijom s drugim odsjecima kreativnih industrija, pružajući polaznicima cjelovit skup novih znanja i dragocjenih ljudskih poznanstava. Kroz razmjenu ideja i iskustava, polaznici mogu stvoriti mrežu profesionalnih kontakata, koja će im koristiti u budućnosti. 

Pridružite nam se i istražite fascinantan svijet novinarstva u eri društvenih mreža. Postanite dio naše novinarske zajednice i budite spremni na izazove i mogućnosti koje donosi savremeno novinarstvo.