Mobile menu button
Programs image #1

Kreativno pisanje: Komedija

Programs image #2

Novinarstvo: novinarstvo i novi mediji

Programs image #3

Primijenjena muzička produkcija

Programs image #4

Informacione tehnologije

Programs image #5

Grafički dizajn i animacija

Close mobile menu
Kritičko razmišljanje Predavači Stipendije Blog Lokacije Programi akademije

GRAFIČKI DIZAJN I ANIMACIJA: Istraživanje vizuelnih narativa

Helem Nejse Talent Akademija predstavlja program posvećen grafičkom dizajnu i animaciji, osmišljen s ciljem poticanja kreativnosti i inovativnosti među mladim talentima. Kroz ovaj sedmodnevni program, polaznici će imati priliku dublje istražiti svijet vizuelnih narativa i razviti svoje dizajnerske i animacijske vještine. 

Program je osmišljen kako bi pružio polaznicima hands-on pristup, stvarajući prostor za praktične zadatke i radionice koje su ključne za razvoj njihovih dizajnerskih sposobnosti. Naglasak je stavljen na razvijanje dizajnerskog razmišljanja i kreativnog rješavanja problema, uz promicanje slobode i igre u kreativnom procesu. Kroz teme kao što je vizuelni jezik subkultura, brendiranje kulturnog nasljeđa, tipografija, dizajn pakovanja i plakatiranje, polaznici će imati priliku istražiti različite aspekte dizajna i pronaći svoj jedinstveni izraz.

Učeći osnove animacije, polaznici će imati priliku izražavati svoje ideje na inovativan način. Vrhunac programa je produkcija animiranog serijala "Bruca Braca Bruda Brada", gdje će polaznici moći primijeniti svoje znanje i vještine.

Program će obuhvatiti i četiri radionice koje ne zapostavljaju ni manuelni rad na fizičkom mediju. Cilj ovih radionica je osnažiti kreativni proces polaznika i potaknuti eksperimentiranje s različitim tehnikama i materijalima.

Teme unutar ovog programa su od vitalnog značaja jer osiguravaju da polaznici steknu široko razumijevanje i praktične vještine u području grafičkog dizajna i animacije. Kroz istraživanje vizuelnog jezika subkultura, polaznici mogu razumjeti različite estetske i kulturne kontekste, dok brendiranje kulturnog nasljeđa potiče razumijevanje identiteta i historije. Tipografija, dizajn pakovanja i plakatiranje su ključni aspekti dizajnerske prakse, dok osnove animacije omogućuju polaznicima da prošire svoje vještine i izraze svoje ideje kroz pokret i vrijeme.

Kroz interdisciplinarni pristup i naglasak na praktičnom iskustvu, naš program pripremit će polaznike za izazove suvremenog tržišta dizajna i animacije, kako bi stvarali vizualne priče koje će inspirisati i oduševiti publiku.