Mobile menu button
Programs image #1

Kreativno pisanje: Komedija

Programs image #2

Novinarstvo: novinarstvo i novi mediji

Programs image #3

Primijenjena muzička produkcija

Programs image #4

Informacione tehnologije

Programs image #5

Grafički dizajn i animacija

Close mobile menu
Kritičko razmišljanje Predavači Stipendije Blog Lokacije Programi akademije

Predavači

Lecturer image
Lecturer

Faruk Zametica

N1

Faruk Zametica je fotoreporter za N1, bilježi svakodnevni društveno-politički život Bosne i Hercegovine.

Lecturer image
Keynote speaker

Aleksandar Stanković

Hrvatska radio televizija

Aleksandar Stanković je hrvatski voditelj, urednik i pisac, najpoznatiji po svojoj kultnoj emisiji Nedjeljom u 2.

Lecturer image
Lecturer

Semir Mujkić

BIRN

Semir Mujkić je istraživački novinar i radi za Balkansku istraživačku mrežu, BIRN u BiH. U novinarstvu je od 2006. godine. Radio je u Online magazinu Žurnal.info, Magazinu Start i Oslobođenju. Sarađivao je sa brojnim domaćim i regionalnim medijima. Pohađao je nekoliko treninga iz oblasti novinarstva u inostranstvu među kojima je napredni Reuters trening za novinare, a učestvovao je i u brojnim stručnim konferencijama i projektima. Završio je i Reuters obuku za trenere. Rođen je 1984. godine u Zenici. Novinarstvo je diplomirao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Lecturer image
Lecturer

Ilir Gaši

Medijski stručnjak

Ilir Gaši je medijski stručnjak, novinar i kreativni producent iz Beograda. Bivši je direktor Slavko Ćuruvija fondacije, pokretač portala Cenzolovka, Škole digitalnog novinarstva i suosnivač Grupe za slobodu medija. Dobitnik prošlogodišnje Peaceful Change Iniative nagrade.

Lecturer image
Lecturer

Tamara Skrozza

Konsultant za medije

Tamara Skrozza je novinarka sa 27 godina iskustva. Radila je nedjeljniku Vreme, agenciji FoNet i kao članica komisije za žalbu "Saveta za štampu". Dobitnica nagrada: ”Jug Gruzelj”, ”Osvajanje slobode”, OEBS medijska ličnost godine, ”Katarina Preradović", "Stanislav Staša Marinković” i regionalne ”Srđan Aleksić”.

Lecturer image
Lecturer

Aulonë Kadriu

Kosovo 2.0

Viši urednik u online magazinu KOSOVO 2.0. Aulone je studirala političke nauke, studij žena, roda i seksualnosti s posebnim fokusom na odnose roda, rata, nacionalizma, kao I dinamiku rigidne i nasilne maskulinosti. U 2023. godini osvojila je nagradu Best Web Story i Journalism Award for Women’s Empowerment od Asocijacije novinara na Kosovu.

Snake Snake mobile