Mobile menu button
Programs image #1

Kreativno pisanje: Komedija

Programs image #2

Novinarstvo: novinarstvo i novi mediji

Programs image #3

Primijenjena muzička produkcija

Programs image #4

Informacione tehnologije

Programs image #5

Grafički dizajn i animacija

Close mobile menu
Kritičko razmišljanje Predavači Stipendije Blog Lokacije Programi akademije

Predavači

Lecturer image
Lecturer

Orhan Gazibegović

eCommerce asocijacija u Bosni i Hercegovini

Orhan obavlja funkcije Unit Managera u kompaniji Monri Payments te funkciju Predsjednika u eCommerce asocijaciji u BiH, gdje je angažovan na unapređenju digitalne trgovine s ciljem razvoja online tržišta naše zemlje. Njegova stručnost i predanost su neprocjenjivi resursi za eCommerce zajednicu u Bosni i Hercegovini. Trenutno fokusiran na inovativne načine plaćanja i unapređenje eCommerce poslovanja u Bosni i Hercegovini, Filantropiju, te vitalne inicijative za digitalnu transformaciju na državnom nivou.

Lecturer image
Lecturer

Redžinald Šimek

Redžinald Šimek je filmski i televizijski montažer. Diplomirao je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Dugogodišnje iskustvo unutar filmske industrije rezultiralo je nagrađivanim regionalnim filmovima i TV serijama. Pored toga, učestvuje na različitim projektima sa naglaskom na istraživanja unutar novih medija.

Lecturer image
Lecturer

Faruk Šabanović

Faruk Šabanović povezuje eksperimentalnu animaciju i kinetičke, nelinearne narativne strukture istražujuci alternativne načine pripovijedanja na sjecištima umjetnosti, kulture, i tehnologije. Njegovo radno iskustvo uključuje rad u velikim i malim studijima za animaciju i film kao scenarista, redatelj, dizajner i umjetnik, a Izlagao je i nastupao u brojnim pozorištima, galerijama, muzejima, kinima i festivalima u svijetu. Studirao je na Prirodno-Matematičkom Fakultetu i Akademiji Likovnih Umjetonsti Univerziteta u Sarajevu, a stekao je titulu magistra nauka iz kulture, umjetnosti i tehnologije na prestiznom MIT-u.

Lecturer image
Lecturer

Abdulah Jamak

Atlantbh

Abdulah je završio Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu i danas radi kao DevOps inženjer. Dio karijere je proveo u Rimac Automobilima i tamo upoznao rad u brzo rastućem i (pre)dinamičnom okruženju. Trenutno je zaposlen u kompaniji Atlantbh jednoj od najprominentnijih IT kompanija u BiH.

Lecturer image
Lecturer

Enes Halilović

Cyber Security Excellence Center Sarajevo

Enes Halilović je mrežni arhitekt sa više od 15 godina iskustva, trenutno radi kao Voditelj mrežnih tehnologija u CSEC-u Njegova stručnost obuhvata dizajniranje i implementaciju ICT infrastruktura, konfigurisanje i održavanje mrežnih uređaja vodećih proizvođača poput Cisco Systems i Juniper Networks...

Lecturer image
Lecturer

Jurica Banić

Cyber Security Excellence Center

Jurica je iskusan IT stručnjak koji radi kao Chief Infrastructure Officer u Cyber Security Excellence Centru koji će biti domaćini Cyber security dana odsjeka za informacione tehnologije Helem Nejse Talent Akademije.

Snake Snake mobile