Mobile menu button
Programs image #1

Kreativno pisanje: Komedija

Programs image #2

Novinarstvo: novinarstvo i novi mediji

Programs image #3

Primijenjena muzička produkcija

Programs image #4

Informacione tehnologije

Programs image #5

Grafički dizajn i animacija

Close mobile menu
Kritičko razmišljanje Predavači Stipendije Blog Lokacije Programi akademije

Predavači

Lecturer image
Lecturer

Aleksandra Jevremović

Fondacija Ekipa

Aleksandra je arhitektica, dizajnerica i ilustratorica iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina, strastvena prema svim oblicima vizualne umjetnosti. S pozadinom u arhitekturi, njena ilustratorska praksa ima humanistički pristup, stavljajući ljudsko iskustvo u središte svog rada.

Lecturer image
Lecturer

Mladen Đukić

AEON Production

Mladen Đukić je producent, animator i reditelj iz Banjaluke sa preko 20 godina iskustva u radu na filmu i televiziji. Vlasnik je Aeon produkcije i redovni profesor na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci

Lecturer image
Lecturer

Bojan Hadzihalilović

ALU Sarajevo, Agencija Fabrika

Bojan Hadžihalilović je profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, gdje predaje na Odsjeku za grafički dizajn. Istovremeno, također predaje vizualne komunikacije na Arhitektonskom fakultetu i Akademiji scenskih umjetnosti.

Lecturer image
Lecturer

Haris Jusović

Jusa Originals

Haris Jusovic je grafički dizajner i vizuelni umjetnik, svakodnevno kroz svoje postere i poeziju propituje bh. društvenu situaciju, te na sarkastičan i simpatičan način tematiziraju svakodnevne životne situacije, kao i popularnu mainstream kulturu.

Lecturer image
Lecturer

Imelda Ramović

Studio Imeldy

Imelda Ramović je art direktorica, dizajnerica i ilustratorica specijalizirana za područja oglašavanja, umjetnosti i kulture. Na Talent Akademiji održat će predavanje "Dizajn ambalaže: Od koncepta do kreativnosti" i radionicu "Behind the scenes: Case studies Studio Imeldy".

Lecturer image
Lecturer

JUS PROJEKT

JUS PROJEKT

JUS je umetnički projekt, čije ime smo preuzeli od poznate skraćenice JUS, koja je obeležavala jugoslovenski univerzalni standard. Naša osnovna ideja sa projektom JUS je bila i ostaje, da mlade stvaraoce, dizajnere, inžinjere i širu javnost podsjetimo, da je tadašnji odnos prema stvaranju i dizajnu bio moderan, prepoznatljiv i skladan sa potrebama ljudi u kontekstu vremena i prostora.

Snake Snake mobile